Wake up.

9.00 – 9.45

Zelfstandig 3.0 heeft dit jaar als thema samen zijn we de verandering. Het online event bestaat uit een plenair gedeelte met sprekers zoals Marijke Roskam, Steven van Weyenberg en Jacco Vonhof. We gaan in gesprek over de veranderingen van ons werk en de arbeidsmarkt als gevolg van de coronacrisis. Met twee ondernemers hebben we het over hun worstelingen en hoe ze hun business succesvol hebben aangepast.

Breakouts 1.

9.50 – 10.40

~ Telefonische acquisitie ~ Outspoken Communication

Nu we elkaar niet meer zo vaak kunnen ontmoeten is het ook lastiger om commerciële gesprekken te voeren. Hoe maak je iemand enthousiast zonder dat je hem ziet en motiveer je hem om van jou te kopen? Sabine maakt gebruik van Virtual Reality om met jou aan de slag te gaan.

~ Wat doe jij als ondernemer voor jouw pensioen? ~ ZZP Pensioen

Ondernemers moeten zelfstandig ook voor hun pensioen zorgen. Ze kunnen bijvoorbeeld naast hun AOW extra pensioen opbouwen met een lijfrente. Flexibel en fiscaal voordelig zoals het bij de ondernemerschap past.

~ Meer opdrachten binnenhalen dmv zelfprofilering ~ Freelancer.nl

Als ondernemer is het niet altijd even makkelijk om nieuwe opdrachten binnen te halen. Zeker in tijden van de coronacrisis zal je gemerkt hebben dat opdrachten wegvallen en dat er minder aanbiedingen zijn. Daarnaast zijn er steeds meer freelancers in Nederland, waarmee je moet concurreren. In dit webinar leer je op een interactieve wijze hoe jij jezelf het beste in de markt kunt zetten, zodat opdrachtgevers sneller voor jou kiezen.

~ Een leven lang ontwikkelen als zelfstandig ondernemer ~ De Loopbaan Academie

Als zelfstandig ondernemer heb jij ook te maken met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hoe blijf jij interessant voor opdrachtgevers? Ga je nog een cursus doen om je scope te verbreden of moet jij juist aan de slag om je scope te verkleinen? Is er voor jouw expertise over 5 jaar nog wel een markt en hoe blijf jij aantrekkelijk voor jouw markt? Essentiële vragen waar jij als zelfstandig ondernemer over na kan denken. Dit hoef je niet alleen te doen. Je kan per 1 december weer gebruik maken van de ondersteuning door een loopbaancoach door middel van een gratis ontwikkeladvies. Een subsidieregeling van het ministerie van SZW. Deze regeling is er ook voor zelfstandigen. Marlies van Venrooij is loopbaancoach en kan je hier alles over vertellen.

Bekijk alle sprekers hier

Breakouts 2.

10.45 – 11.35

~ Pas je verdienmodel aan ~ KVK

De Coronacrisis is een gamechanger. KVK ontwikkelde 4 Zwaar Weer Routes. Route 2 gaat over het aanpassen van je verdienmodel. De manier waarop je je omzet maakt, waarmee je kosten betaald en dus waar je een inkomen uit wil hebben. Thuiswerken is de norm, het openbaar vervoer moet gemeden worden en files zijn opgelost. Maar wat betekent dat voor jouw als ondernemer. Waar je gisteren nog geld kon verdienen kan vandaag de dag achterhaald zijn. Nieuwe technieken, andere klantbenadering, aangepaste bedrijfsvoering. En ben je zzp’er, dan mag je het allemaal zelf ontdekken. Samen gaan we aan de slag. Die uitnodiging staat.

~ Praktische tips om sneller betaald te krijgen ~ Informer & Betaalme.nu

Zelfstandige ondernemers moeten vaak lang op hun geld wachten. Zeker grotere bedrijven en overheden hanteren lange betaaltermijnen op hun facturen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je sneller betaald krijgt?

~ Opdrachten via intermediairs, de do’s en don’ts ~ I-ZO

Hoe herken je nu een goede intermediair? En hoe zorg je dat je interessantere opdrachten aan je cv kunt toevoegen? En wat als niet jij maar de opdrachtgever de intermediair voor jou bepaalt? Aan het eind van deze workshop weet je waar je op moet letten als je met een intermediair werkt, kun je het kaf van het koren onderscheiden en heb je tijd en ruimte gehad om jouw ervaringen te delen met intermediairs.

~ Duurzaamheid een unieke kans! ~Karin van IJsselmuide

Ben jij je ervan bewust dat alles wat je produceert of consumeert al positief of negatief bijdraagt aan de 17 sustainable development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties?
Dat jij hiermee bij iedere opdrachtgever een positieve impact kan realiseren en als zelfstandige iedere dag het verschil kan maken? Op interactieve wijze kom je meer te weten over de SDG’s en jouw rol daarin.
Oftewel van lastig naar makkelijk, van denken naar doen!

Bekijk alle sprekers hier

Networking.

11.40 – 12.40

Marijke Krabbenbos is expert op het gebied van Netwerken. Ze heeft een landelijk netwerk opgericht en inmiddels veel ervaring opgedaan met online netwerken. Na een korte uitleg laat ze ons online netwerken met elkaar.

Uitsmijter.

12.45 – 13.00

We sluiten af met een energieke en inspirerende bijdrage van Viction Mion. Victor neemt je mee in de mogelijkheden om je mentale veerkracht te ontwikkelen waardoor je beter bewapend moeilijke situaties het hoofd kunt bieden.

ZELFSTANDIG 3.0
Ondernemersevent

ONLINE • BREAKOUTS • NETWORKING

Bestel nu je kaarten en verzeker je op een plek in het Zelfstandig Ondernemers Event van 2020.