Project Description

Rickey Gevers

Keynote spreker

Als puber leefde Rickey zich graag uit op het internet en verdiepte hij zich in de kunst van het hacken. Hij slaagde er zelfs in om de servers van een aantal universiteiten in Nederland binnen te dringen. Ook hackte hij in 2008 de server van de Universiteit van Michigan, waardoor hij door de mand viel en achttien dagen in de gevangenis verbleef. Toen hij vrijkwam gebruikte Rickey zijn hacking skills en werd hij cybercrime specialist bij Digital Investigation, een digitaal forensisch onderzoeksbureau. In 2010 assisteerde Rickey het Nederlands Forensisch Instituut met een project waarbij een toepassing ontwikkeld werd om een verband te leggen tussen foto’s en het apparaat waarmee de foto’s gemaakt zijn om op die manier makers van kinderporno op te sporen.

In 2013 was hij veel in het nieuws toen hij de zogenaamde ‘Pobelka Botnet’ ontdekte, waarbij veel gevoelige gegevens waren buitgemaakt, onder andere bij de overheid.
Sinds een aantal jaar werkt Rickey als Chief Intelligence Officer bij cybersecurity-bedrijf RedSocks. Ook werkt hij als zogenaamd ‘ethisch hacker’ bij de Hacker Company in welke hoedanigheid hij ook meewerkte aan het 3Lab-programma ‘Hackers’ waarin de werkwijze van computercriminelen werd blootgelegd. Daarrnaast geeft Rickey ook trainingen aan het Team High Tech Crime van de Nationale Politie en verschijnt in 2016 zijn eerste boek: ‘Cyber Guerrilla’.

Mijn sessies

10 okt 2019

Spreker over Cybersecurity
17:15 – 18:00

PARTNERS VAN ZELFSTANDIG 3.0